4 KROKI DO ZDROWIA
Prawidłowe i jakościowe odżywanie niewątpliwie jest niezbędne do utrzymania zdrowia w odpowiednim stanie. Stwarza to warunki do optymalnego rozwoju fizycznego i psychicznego, zapewnia wysoka wydolność, stanowi ważny czynnik odporności na niekorzystne czynniki.
Niestety, szybkie tempo współczesnego życia i postęp naukowo – techniczny, zasadniczo zmieniły i sam sposób odżywania, i jakość naszego pożywienia. Jemy dużo, sądząc, że w ten sposób możemy zapewnić naszym komórkom pełne odżywienie. Specjaliści przekonują, że dziś wiele produktów żywnościowych zawiera <<puste>> kalorie. Chcemy, aby nasz organizm pracował intensywniej, lepiej, dłużej…. i to przy <<pustych>> kaloriach.
Obecny stan produktów żywnościowych przedstawia sobą obraz zagrożenia. Produkty, które spożywamy, są uprawiane na wyjałowionych glebach, obrabianych chemikaliami, i odznaczają się niską wartością odżywczą przy jednocześnie wysokiej kaloryczności. Zawartość kalorii (tłuszczów, soli i węglowodanów) jest w nich bardzo wysoka: frytki, chipsy, hamburgery – do 570 kcal w jednej porcji ( 30g tłuszczów trans), różnego rodzaju słodycze – ponad 150 kcal, a ponadto, zawartość dodatków i sztucznych barwników. Wynikiem spożywania takiego <<martwego>> pożywienia są: otyłość, rozwój miażdżycy tętnic i chorób serca, duszność, zmniejszenie odporności na infekcje, osłabienie, niska witalność.
Miedzy innymi dlatego obserwuje się ostatnio wzrost popularności biologicznie aktywnych dodatków do żywności, Bardzo szybko wchodzą one w nasze życie i przynoszą znaczące korzyści, wypełniając luki w diecie i istotnie wpływając na jakość życia.
3 KROK DO ZDROWIA - PRODUKTY
|
|
|
|
|
|
|
|
Kliknij tutaj by zobaczyć produkty do 3 kroku