Lista produktów

Powrót

 

Endura - Max: 60 kapsułek

Suplement diety
Endura-Max

60 kapsułek

 

endura

 

 

Zaburzenie wymiany węglowodanów i tłuszczów w organizmie człowieka może doprowadzić do niepożądanych zmian poziomu cukru we krwi, co z kolei powoduje zmęczenie i obniżenie odporności. Endura-Max sprzyja:

  • normalizacji poziomu cukru we krwi;
  • normalizacji wymiany tłuszczów;
  • obniżeniu apetytu oraz zmniejszeniu ochoty na słodycze;
  • stabilizacji nastroju;
  • zwiększeniu odporności.

Większość produktów obniżających apetyt wpływa na centralny układ nerwowy, co prowadzi do skutków ubocznych, takich jak nerwowość, bezsenność, depresja, bóle głowy, podwyższenie ciśnienia tętniczego oraz częstotliwości skurczów serca. Endura-Max obniża łaknienie, nie powodując przy tym przyzwyczajenia i efektów ubocznych, w naturalny sposób włącza się w procesy metaboliczne.

Podstawową substancją czynną Endura-Max są owoce garcinii kambodżańskiej [Garcinia Cambogia]. Uważa się, że dodatek garcinii sprawia, że posiłki są bardziej syte. W skład owoców Garcinia Cambogia wchodzą kwas hydroksycytrynowy (HCA), którego zawartość sięga 30 %. To właśnie dzięki niemu ekstrakt z owoców garcinii kambodżańskiej wykorzystywany jest w celu obniżenia wagi oraz kontroli zbędnych kilogramów. Mechanizm działania kwasu sprowadza się do zmniejszenia łaknienia, a przede wszystkim ochoty na słodycze. Oprócz tego, kwas hydroksycytrynowy z jednej strony katalizuje enzymy, które przekształcają w organizmie węglowodany w kwasy tłuszczowe, dzięki czemu zapobiegają syntezie tłuszczów, a z drugiej strony - sprzyja wydalaniu nadmiaru glukozy, aktywizując syntezę glikogenu – energetycznej węglowodanowej substancji zapasowej.

Czerwone wodorosty morskie zawierają makro- i mikroelementy (jod, chrom, krzem, żelazo, cynk, wapń) oraz białka. Mają one działanie ogólnie wzmacniające organizm i lekko przeczyszczające.

Drzewo Muira puama to roślina z dżungli Amazonki. Ekstrakt z tego drzewa wykorzystywany jest jako delikatny środek o działaniu moczopędnym.

Kwas trans ferulowy (transferulic acid) znajduje się w jabłkach, gruszkach, winogronach, czarnej jagodzie, żurawinie, kapuście i pomidorach. Kwas ten ma działanie żółciopędne, moczopędne oraz wzmacniające naczynia włosowate.

L – karnityna to naturalny związek, którego źródłem jest mięso, ryby, drób, twaróg, ser i mleko. Substancja ta aktywizuje rozkład tłuszczu, sprzyja obniżeniu się poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi.

Inozyna, prekursor ATP – odgrywa ważną rolę w procesach metabolizmu węglowodanów, białek oraz metabolizmu energetycznego.

Związek chelatowy chromu (polinikotynian) zapewnia największy naturalny dostęp do tego elementu, uczestniczącego w regulowaniu poziomu cukru we krwi jako „czynnik tolerancyjności glukozy”. Chrom ma duże znaczenie w profilaktyce cukrzycy oraz chorób układu sercowo – naczyniowego.

 

Skład: ekstrakt z owoców mangosty 5:1 (Garcinia cambogia), czerwony wodorost dulse (Palmaria palmata), 
		  korzeń z muira pauma (Liriosoma ovata), inozyna, L-karnityna, kwas transferulowy, polinicotinate chromu (chrom).	
Pozostałe składniki: hydroksypropylometyloceluloza, woda.

Sposób stosowania:
Po 1 kapsułce raz dziennie pół godziny przed posiłkiem lub treningiem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci. 
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Waga netto: 60 kapsułek (50,00 g)


Producent: Bio International Inc. 215 E Orangethrope Ave, 284 Fullerton, CA 92832 USA
Wprowadzający do obrotu:
Coral-Club Sp. z o.o., ul. Licealna 14, 96-514 Sochaczew

 

Design downloaded from free website templates. cciworld.de