Lista produktów

Powrót

 

Garlic: 90 kapsułek

Suplement diety
Garlic
90 kapsułek

 

garlic

 

 

Czosnek to cenna roślina, która dodawana jest do pożywienia. Był znany kilka tysiącleci przed naszą erą i uprawiany jako roślinna kultura jeszcze w Starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie.

W cebulce i liściach tej rośliny znajdują się glikozyd alliny, węglowodany, fitosteryny, olejki tłuste i eteryczne, inulina, witaminy C, B, D, PP, kwasy organiczne i minerały: selen, potas, wapń, magnez, miedź, żelazo, mangan i cynk oraz kobalt, chrom, molibden, brom i lit. Główną zaletą czosnku jest duża ilość olejków eterycznych, dzięki którym posiada on silne właściwości przeciwbakteryjne.

Roślina ta jest jednym z najpopularniejszych środków w profilaktyce przeziębień. Stymuluje układ odpornościowy człowieka, zwiększając produkcję antyciał i poziom fagocytozy. Substancje aktywne czosnku są zdolne do hamowania rozmnażania się bakterii Heliobacter pylori, dlatego wykorzystywane są w zmniejszaniu dolegliwości związanych z wrzodami żołądka i dwunastnicy. Czosnek nie niszczy naturalnej flory bakteryjnej organizmu. Działa regenerująco na wszystkie układy, rozpuszcza cholesterol we krwi, stymuluje układ limfatyczny, obniża ciśnienie.

Czosnek od dawna jest stosowany w celu uniknięcia dolegliwości żołądkowo-jelitowych, nadciśnienia tętniczego, miażdżycy, grypy, zwiotczenia żołądka i jelit, niestrawności, stanów zapalnych jelita ślepego, wzdęć, w celu zahamowania procesów gnicia i fermentacji w jelitach, przy dolegliwościach oskrzelowo-płucnych.

Według danych japońskich i amerykańskich badaczy, czosnek posiada działanie przeciwradiacyjne. Roślina ta tworzy związki soli metali ciężkich, niweluje działanie promieniowania na komórki. Selen, który zawarty jest w czosnku, wiąże wolne rodniki i tym sposobem zmniejsza szkodliwe oddziaływanie radiacji na organizm. W związku z tym, czosnek powinny stosować osoby pracujące w warunkach promieniowania jonizującego lub mieszkające na terenach skażonych promieniowaniem.

Badania kliniczne potwierdzają, że czosnek obniża zawartość cholesterolu i trójglicerydów we krwi oraz zwiększa ilość lipoprotein o wysokiej gęstości. Regularne stosowanie czosnku obniża prawdopodobieństwo wystąpienia szeregu dolegliwości, związanych ze zwiększoną ilością tłuszczów we krwi: cukrzycy, dolegliwości zakrzepowych, miażdżycy i in.

Czosnek:

  • sprzyja zahamowaniu agregacji trombocytów;
  • polepsza mikrocyrkulację;
  • normalizuje wymianę tłuszczów;
  • chroni wątrobę przed działaniem syntetycznych preparatów leczniczych i związków chemicznych;
  • wiąże radionuklidy i toksyny;
  • jest silnym antyoksydantem.


Czosnek korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, jak również na utrzymanie odporności.
Skład: ekstrakt oleju czosnkowego 500:1 (Alium sativum), olej sojowy (emulgator), kapsułka żelatynowa (żelatyna, gliceryna, woda). Sposób stosowania: 3 kapsułki dziennie w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku nietolerancji któregokolwiek ze składników suplementu diety. Waga netto: 90 kapsułek (28,8 g) Producent: RBC Life Sciences, Inc., 2301 Crown Court, Irving, Texas, USA, 75038 Wprowadzający do obrotu: Coral-Club Sp. z o.o., ul. Licealna 14, 96-514 Sochaczew

 

 

Design downloaded from free website templates. cciworld.de